Nieuwe vet opslagtanks geplaatst

Na een geslaagde operatie in 2018 waarbij een deel van de opslagtanks al werd vervangen, zijn nu ook de laatste 4 nieuwe vet opslagtanks geplaatst. Hiermee is het volledige vet tanken park van Teeuwissen Rioolreiniging vernieuwd en zijn de oude stalen tanks in deze vetzuivering passé.

De oude stalen tanks waren door alle vetzuren in de loop der jaren aangetast en moesten worden vervangen. Met de vervanging van de laatste vier tanks is dit gedeelte van het project weer met succes afgerond. De nieuwe opslagtanks zijn middels hijskranen via een gat in het dak de zuivering in gehesen. Zodra alle tanks zijn geplaatst, kan het dak ook weer dicht. Met deze vernieuwing is onze capaciteit ook verhoogd en is Teeuwissen weer klaar voor de toekomst.

Teeuwissen zamelt vet in bij o.a. bedrijfskantines en horeca-ondernemingen. Zij zijn wettelijk verplicht om hun afvalwater te scheiden van vetten. Met het afsluiten van een contract zorgt Teeuwissen er voor dat de vet-afscheiders periodiek worden geledigd. Dit voorkomt verstoppingen van rioleringen, overlast van overstromingen in keukens.

 Zie ook het artikel bij ophuizerhoogte.nl