Google advertenties van oplichters – PAS OP!

Helaas komt het nog veel voor dat mensen worden opgelicht door “nep” ontstoppingsbedrijven. Op google vind je veel “nep” ontstoppingsbedrijven. Als je bijvoorbeeld zoekt op “rioolontstoppingsbedrijf met je plaatsnaam” heb je grote kans dat er onder de eerste 4 zoekresultaten (dit zijn vaak advertenties) “nep” onstoppingsbedrijven zitten. Mensen hebben haast, kijken niet altijd goed en klikken al snel op de bovenste.

Hoe weet je dat je goed zit?

Je moet dus echt verder kijken en wat verder zoeken. De meest echte bedrijven hebben foto’s op hun website staan van hun eigen voertuigen, zo kunt je zien hoe de voertuigen eruit zien. Bij Teeuwissen zijn alle voertuigen geel/groen inclusief naam en logo. Onze buitendienstmedewerkers dragen altijd een groen shirt voorzien van naam en logo. De website’s van de oplichters worden steeds beter. Zoek op de website naar het vestigingsadres van het bedrijf en kijk op google maps / streetview of het klopt. Bij veel “nep” ontstoppingsbedrijven staat er geen adres op de website. In veel gevallen is het bedrijf zelfs niet te vinden op google maps / streetview.

Komen de “nep” ontstoppers dan helemaal niet?

Dat wel! Vaak komt er wel iemand langs in een auto of busje zonder logo of naam. Bij binnenkomst moet je een formulier tekenen (doe dit vooral niet!). Op het formulier staan allemaal voorwaarden waardoor je aan hen vast komt te zitten. Ze doen wat aan het riool en rekenen gelijk af voor vertrek met hoge rekeningen. Achteraf blijkt echter regelmatig dat het riool nog gewoon verstopt zit en belt de opgelichte klant ons.

Wij werken altijd met eigen voertuigen en personeel. Trap dus niet in deze advertenties 

Op 2 februari 2021 heeft AVRO TROS in het programma “Opgelicht” hier ook  weer aandacht aan besteed. Lees op hun site het artikel en bekijk ook de schokkende filmpjes.

Wees dus gewaarschuwd en bel ons!

Tip! Vraag direct een meterkast sticker van Teeuwissen aan. Dit voorkomt in paniek situatie’s de keuze van een nepontstopper.