Nieuw ADR voertuig in gebruik genomen

Teeuwissen heeft op 25 mei 2021 een nieuw ADR-voertuig in gebruik genomen. De eerste uit een reeks van 3 bestelde voertuigen. Deze combi is ontstaan in samenwerking met Teeuwissen Rioolreiniging, Roordink MAN dealer en BekkerLagram. Er is gekozen voor een MAN chassis omdat dit merk het beste aansluit bij onze wensen m.b.t. as-lasten/ gewicht verdeling. Hiernaast is er bewust gekeken naar ruimte, comfort en ergonomie voor de chauffeur. Input van de chauffeur/ afdeling is hierbij voor ons van groot belang. De samenwerking heeft geleid tot een voertuig waarop we trots zijn.

Ergonomie/ verlichting van zware werkzaamheden zijn belangrijk aandachtspunten voor de ontwikkeling van dit type voertuig geweest. Een juiste combinatie van vacuüm-/ HD-pomp zorgt ervoor dat een goede verhouding tussen zuig- en spuitvolume aanwezig is. Daarnaast is hoeveelheid spuitwater vergroot wat zorgt dat de chauffeur niet tussentijds spuitwater hoeft aan te vullen. Dit alles zodanig geconstrueerd dat deze wendbare 4 asser wat afmetingen in hoogte en lengte compact is gebleven.

Dit specifieke ADR voertuig zal worden ingezet bij het schoonmaken van brandstoftanks en brandstoflaadpunten en autowasstraaten.