Knap stuk werk in de uiterwaarden van Oosterbeek

Teeuwissen Rioolreiniging is momenteel samen met onderaannemer Van den Akker cleaning & inspection services hoofdriool aan het reinigen en inspecteren in opdracht van de gemeente Renkum. We zijn nu bezig met het transportriool in de uiterwaarden te Oosterbeek. Werken in dit waterwingebied van Vitens is niet makkelijk, maar levert wel mooie plaatjes op.

De inspectieputten waarvandaan we de werkzaamheden kunnen uitvoeren liggen tot wel 200 meter vanaf de openbare weg en zijn alleen bereikbaar via een rijplatenbaan.

Ook het hoogteverschil in het landschap, de plek waar de putten liggen en onze vrachtwagens staan, bedraagt op sommige plekken 3 meter. Oftewel een hele uitdaging om dan een riool rond 1250 mm, welke vele jaren niet gereinigd en geïnspecteerd was, schoon te maken en weer goed in kaart te brengen. Tevens worden ook de inspectieputten in kaart gebracht middels 3d putinspectie van Teeuwissen (PANORAMO SI). We hebben inmiddels al vele kilo’s rioolslib uit het stelsel gehaald, meters riool geïnspecteerd en putten in kaart gebracht. Dankzij dit knap stuk onze werk kan ook dit stuk riool weer maximaal benut worden voor rioolafvoer en waterberging en heeft de gemeente Renkum weer een goed inzicht in de staat van dit stuk riool. 

© Drone foto’s Frank Versteegh