Nieuwe VLG combinatie in gebruik genomen

Nieuwe oplegger in de reeks van 5 bestelde combinaties is geleverd en ook al in gebruik genomen.

Ziet er geweldig uit. Onze collega Michael is super trots met deze nieuwe VLG trekker en oplegger en wij van Teeuwissen Rioolreiniging natuurlijk ook.

Het VLG vacuum voertuig heeft een capaciteit van 22 m3 slibtank voor op opzuigen en vervoeren van olie water en slib (OWS) afvalwater. De tank kan voor het lossen worden gekiept. Het voertuig heeft een 9 m3 schoonwater tank waarmee de putten worden afgevuld na het schoonmaken. Tevens is de oplegger voorzien van een eigen geijkte weeginstallatie. De OWS afvalstoffen worden in onze eigen OWS zuivering in Huizen gezuiverd.

Michael veel veilige kilometers toegewenst.

Het wordt “BAL”

Zoals het er nu uitziet gaat 1 januari 2024 de nieuwe Omgevingswet, na meerdere keren uitstel, dan toch in werking. In hoofdstuk 3 van de Omgevingswet staat het Besluit Activiteiten Leefomgeving (“BAL”).

Elke ondernemer zal zelf of in overleg met het bevoegd gezag moeten kijken of hun inrichting valt onder een milieubelastende activiteit (zie www.iplo.nl).

Veelal zal het onderhoud van de olieafscheider onder de NEN-EN 858/2 blijven vallen (Inspectie 1x per 5 jaar) en de bedrijfsriolering en vloeistofdichte bodemvoorziening onder AS SIKB 6700 (Inspectie 1x per 6 jaar).
Lekker handig om deze termijnen niet gelijk te zetten. Je kan namelijk leidingwerk alleen goed testen op lekdichtheid door deze eerst grondig te reinigen. Waar trek je al het vuil dan naar toe? Inderdaad, naar de olieafscheider waardoor deze dus ook leeg moet. Hiermee jaag de je de eigenaar dus extra op kosten. In de praktijk zal daarom vaak gekozen worden om een jaar eerder de vloer en riolering gelijk te testen met de olieafscheider.
Wij voorzien grote capaciteitsproblemen bij handhavers, Deskundig Inspecteurs en reinigingsbedrijven waardoor de overgangsperiode van 3 jaar veelal niet haalbaar wordt.  Het wordt dus “BAL” maar wij zetten onze schouders eronder en zullen onze uiterste best doen om onze relaties te ondersteunen met het uitvoeren van deze nieuwe uitdaging.

Wilt u meer informatie? Bezoek dan onze stand op de “Tankstation & Carwash vakbeurs” op 15 en 16 november 2023 in de Jaarbeurs Utrecht (www.tankstationvakbeurs.nl)