Nieuwe ontstoppingsvoertuigen

Teeuwissen heeft vandaag 2 nieuwe ontstoppingsvoertuigen in gebruik genomen. De voertuigen zijn uitgerust met verenmachines om de kleine riolen van wastafels, douchafvoeren en wasmachine aansluitingen te veren. Voor de grotere leidingen van de keuken, toilet of dakgoot, hebben we een hogedrukunit. Hiermee kunnen wij de leiding niet alleen ontstoppen maar ook gelijk reinigen.

De voertuigen en de hogedrukunit worden, om het milieu zo min mogelijk te belasten, aangedreven door de nieuwste generatie euro 6 motor. Teeuwissen heeft gekozen voor korte voertuigen om te zorgen dat we makkelijk in de binnensteden en woonerven kunnen komen.

Warm water riool/leiding reinigen

Eén van deze voertuigen is uitgerust met een extra warmwater unit. Deze heeft naast bovengenoemde mogelijkheden ook de mogelijkheid om met warm water een leiding te kunnen reinigen. Dit is bijvoorbeeld handig in de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie, waar leidingen geregeld dicht zitten met boter of vetten. Door gebruik te maken van warm water kunnen wij de leidingen veel sneller en beter schoonmaken. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een spuitlans een put of vloer schoon te spuiten.

Niet afhankelijk van leidingwater

De voertuigen hebben ca 2.500 liter water aan boord, zodat we niet alléén leidingen kunnen ontstoppen, maar ook reinigen. Om het milieu te sparen, kunnen onze voertuigen om het riool te reinigen gebruik maken van oppervlakte- en/of hemelwater. Hierdoor zijn we niet direct afhankelijk van een (drink)wateraansluiting, wat tevens zorgt voor grote flexibiliteit.

Heeft u iets verstopt aan uw riool dan hebben wij voor iedere situatie de juiste oplossing. Geen uitdaging is ons te groot.