Geslaagde DOE DAG van On Stage leerlingen

Zoals u misschien al op onze social media heeft gezien hebben wij enkele weken geleden deelgenomen aan Gooi On Stage. Dit jaar werd de organisatie door Yuverta Naarden verzorgt (voorheen Wellantcollege Naarden). Zij vertellen het volgende over Gooi On Stage:

”De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor vmbo leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later.

On Stage is geen ‘speeddating’ maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Deelnemende scholen
Yuverta Naarden, Casparus College Weesp, Vechtstede College Weesp, Lucent College Hilversum, De Fontein Bussum, Montessori Lyceum Gooise Meren, Hilfertsheem College Hilversum, Elan College Huizen”

De DOE DAG

Op het beroepenfeest hebben wij met vele leerlingen gesproken over hun interesses en hieruit zijn ook 10 matches gekomen voor de DOE DAG, die afgelopen donderdag 4 april plaatsvond. Dit was een zeer geslaagde dag waarbij de leerlingen een goed beeld hebben gekregen bij wat Teeuwissen allemaal doet, waaronder bijvoorbeeld het beheer van onze eigen zuiveringsinstallaties en het onderhoud van voertuigen in onze eigen werkplaats. De leerlingen kregen naast een presentatie en rondleiding ook zelf de kans om de handen uit de mouwen te steken. Voorzien van werkschoenen en veiligheidshesjes konden ze aan de slag. Afhankelijk van hun interesses werden zij gekoppeld aan een van onze chauffeurs, grondwerkers of monteurs en mochten ze helpen bij werkzaamheden. Talenten werden ontdekt, en we zijn zelfs in gesprek met enkele leerlingen over een mogelijke carrière start bij Teeuwissen Rioolreiniging (uiteraard naast school). Kortom een geslaagde DOE DAG, en we kijken uit naar de volgende editie van On Stage!